Jukka Hilden ja Superstar aloittavat yhteistyön - Superstar Agency

Jukka Hildén ja Superstar aloittavat yhteistyön

Julkaistu 17.02.2022

Superstarin uusin juontajatulokas Jukka Hildén uskoo hyvään valmistautumiseen, kohteliaisiin käytöstapoihin, positiiviseen anarkiaan ja keski-ikäisen seikkailijafaijan vilpittömään karismaan.

Terve Jukka. Heti alkuun olennainen kysymys: Kuka on ollut oman elämäsi suurin Superstar?

Isäni, joka ei syntynyt kaikista helpoimpien tähtien alla, mutta joka vastoin odotuksia rakensi meille onnellisen elämän. Nyt hänen pääroolinsa on muuttunut isästä ukiksi, joka on lasteni elämässä vahvasti läsnä niin kuralätäkköleikeissä kuin lehtikasoihin sukeltamisessakin. Toinen lapsuudensankarini oli Bruce Lee, mutta isä on kovempi. Väitän, että mun isällä on suuremmat hauiksetkin kuin Brucella koskaan ja varmuudella paremmat jutut. Tai ainakin kalajutut.

Vartuit pojasta mieheksi Etelä-Pohjanmaalla. Mitä 1990-luvun Seinäjoki opetti 2020-luvun juontamisesta?

Että hyvät tavat, vilpitön kohteliaisuus, aito karisma ja pari puujalkavitsiä toimivat aina.

Pitkään olit rämäpäinen nuorimies, nyt jo hieman vanhempi seikkailijafaija. Miten kuvailisit nykyistä juontajapersoonaasi?

Katu-uskottava, maailmalla kouliintunut selkeäsanainen ja lämminsydäminen Vaahteranmäen Eemeli, joka kasvoi suurperheen isäksi juuriaan unohtamatta.

Olet juontanut pieniä, isoja ja valtavia tapahtumia sekä Suomessa että ulkomailla jo yli 10 vuoden ajan. Mitä ne ovat opettaneet?

Sen, että hyvä juontaja tekee työtään aina ja poikkeuksetta intohimoisesti. Tavoitteeni on, että jokainen tilaisuuteen osallistuva ihminen unohtaa arkisen elämänsä tapahtuman ajaksi. Vahva muistijälki on keskeinen osa onnistunutta tilaisuutta.

Uskot positiiviseen anarkiaan. Miten se sopii yhteen termin “yritystilaisuus” kanssa?

Hyvin. Positiivinen anarkia tarkoittaa annettujen totuuksien haastamista ilon ja positiivisen ajattelun kautta. Elämän elämistä suurella sydämellä ja omiin unelmiin uskomista. Positiivinen anarkia toimii ihan kaikessa. Töissä, kotona ja varsinkin yritystilaisuuksissa.

Löytyykö vaatekaapistasi tarvittaessa tumma puku kravatilla?

Todellakin. Kaapissani on kamaa speedoista tuxedoon ja gorillapuvusta moderniin härmäläiseen kansallispukuun, joka olikin asuvalintani vuoden 2013 Linnan juhliin. Siitä taisi tulla jokin parhaan pukeutujan palkintokin. Kaikkea löytyy ja vaatekaappiluurangot päälle.

Mitä sana Superstar sinulle aidoimmillaan tarkoittaa?

Nöyryyttä ja ystävällisyyttä. Kaikki tapaani suurimmat tähdet ovat olleet jalat maassa -tyyppisiä ihmisiä. Kun asema on riittävän suuri, omaa egoaan hyvin harvoin pitää pönkittää huonolla käytöksellä. Aidoimmillaan Superstar on ihminen, jonka ei tarvitse esittää mitään muuta kuin hän on.

Mistä hyvä juontaminen mielestäsi rakentuu?

Hyvä juontaja valmistautuu hyvin ja ohjaa tapahtumia ja sen tunnelmaa timanttisella ammattitaidolla, positiivisella fiiliksellä ja sopivan ravistelevalla asenteella. Hyvä juontaja on kiinnostunut tapahtuman teemasta, yrityksen toimintaympäristöstä ja paikalla olevista ihmisistä. Hyvä juontaja pystyy myös tuomaan lisäarvoa: Huumoria, selkeyttä, informaatiota. Suuri sydän, lämmin mieli, pilkettä silmäkulmassa, totaalinen läsnäolo. Siitä se rakentuu.

Olet viettänyt paljon aikaa Yhdysvalloissa. Kuka on karismaattisin siellä tapaamasi Superstar?

Barack Obama, jonka tapasin Valkoisessa talossa. Hänessä on sellaista maagista ja vanhan viisauden tuomaa karismaa yhdistettynä sähköiseen tunnelmaan. Toinen on Guns N’ Roses -kitaristi Slash, joka edelleen huokuu rock’n’roll- aikakauden supertähtiloistoa.

Amerikkalaiset osaavat tehdä isoja tapahtumia. Mitä siitä kulttuurista voisi tuoda Suomeen?

Hurmosta ja rohkeutta. Isoa ennakkohypeä, joka kasvattaa odotuksia ja luo keskustelua. Mutta mitä järjestelyihin tulee, se Suomessa osataan paremmin. Meillä tehdään se mitä luvataan, silloin kun pitääkin, niin kuin on sovittu. Logistiikan hallinta ja tuottaminen on Suomessa maailman parasta. Mutta USA:ssa ollaan hyviä viemään tapahtumia epätavallisiin ympäristöihin. Siinä on konseptuaalista voimaa, josta voisimme ottaa ideoita.

Olette tunteneet Superstarin perustajan Petri Roivaisen kanssa jo 20 vuotta. Mikä on veikein muistosi Petusta?

Se, kun joskus 15 vuotta sitten ajettiin yksi vene Helsingistä Mikkeliin. Toinen meistä oli kapteeni, toinen huuhaamies. Jätän pääteltäväksenne, kumpi oli kampi. Kauan sitten vuosituhannen vaihteessa olin alivuokralaisena Petun toimistolla. Se oli opettavainen kokemus. Petu teki pienetkin asiat kunnolla ja pystyi ajattelemaan kokonaisuuksia pidemmälle. Homma ei koskaan ollut tylsää puurtamista, vaan kaikki tehtiin suurella tunteella, isojen kokemusten kautta. Välittäminen ja yhteisöllisyys jäi jo silloin mieleen.

Mottosi on “Live hard, Live your dream.” Miltä “Host hard, Host your dream” kuulostaa?

Hyvältä. Pyrin elämään täydellä liekillä ja suurella sydämellä, ilman pelkoa tavoitteita kohden mennen ja unelmia toteuttaen. Juontajana juonnan aina täysillä, kokeilen rohkeasti uusia asioita ja haluan kehittää osaamistani.

Mikä juontamistasi tapahtumista on erityisesti jäänyt mieleen?

Vuonna 2008 juonnettiin Duudsoneiden kanssa Meksikon Guadalajarassa Los Premios -gaalaa, joka on latinalaisen Amerikan tärkein musiikkitapahtuma. Iso areena, huikeita esiintyjiä ja väli-inserttejä, näyttävä show ja paljon tunnetta katsomossa ja kulisseissa. Se hetki, kun olimme lavalla, tekemässä juontokomiikkaa meksikolaisesta kulttuurista, Metallica katsoo vierestä meidän tekemistämme, antaa respektiä ja alkaa soittamaan Ride The Lightingia… Se on jäänyt mieleen.

Superstar on tunnettu rajojen rikkomisesta. Esimerkiksi niin, ettei kaikkien yritystilaisuuksien tarvitse tapahtua firman auditoriossa. Millainen olisi unelmiesi Superstar-juontokeikka?

Jokin vahvan muistijäljen jättävä tapahtuma, jossa rakennetaan ystävyyksiä ja visioita sfääreihin, johon aikaisemmin ei ole ylletty. Keskusteluja, joissa murretaan jäätä ja annetaan itsestään enemmän kuin normaalisti uskalletaan. Esimerkiksi iltanuotio johtoryhmän kanssa tai iglun rakentaminen talvisessa luonnossa koko yrityksen henkilökunnan kanssa antaisi hyvät puitteet totuttujen roolien murtamiselle.

Viimeinen kysymys: Kuinka todennäköistä on, että kehostasi löytyy jo vuoden sisään yksi tai useampi Superstar-tatuointi?

No, jos Petulla pysyy tatuointikone kädessä ja itsekin saan vastavuoroisesti tatskata hänet, niin erittäin todennäköistä. Ensi viikolla olisi aikaa.

Asia selvä. Palataan tähän. Tervetuloa Superstariin Jukka Hildén.

Lisätietoja

Seuraa meitä